Integralna pita od poriluka

Puno ljudi ne voli taj nesretni poriluk, valjda neke traume iz djetinjstva od onih raskuhanih slinavih čušpajza. 😀

Meni je poriluk super! Jedan me gledao iz frižidera već tjedan dana, e al’ sad više ne gleda. 
Jos jedan recept iz omiljene serije “sve u jednu zdjelu, pa u kalup”. 😀

Sastojci:
2 (integralne) kore za pitu/štrudlu 
200 g svježeg sira
4 jaja
1 poriluk
40 g naribanog tvrdog sira 
par šnitica nasjeckane šunke/špeka/pršuta
sol, papar
Integralne kore natrgati na komadiće, poriluk nasjeckati na sitno.

Jaja izlupati i u njih umiješati sježi sir, pa redom dodavati sve preostale sastojke i dobro sjediniti. 
Prebaciti u kalup na papir za pečenje. 

U zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva staviti pitu da se peče 40minuta, od kojih zadnjih 5 upaliti ventilator (ako ga imate).

Dobar tek!

12 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Dragana Prlendareply
27. veljače 2016. at 9:18

super, upravo papala ♥ bez suhog mesa ♥

Majareply
27. veljače 2016. at 9:43

Oho, brzi ste! Super, drago mi je 🙂

Anonimnoreply
29. veljače 2016. at 22:53

Super recept 🙂
Slobodno cesce pisi imas vjernih posjetitelja 🙂

Majareply
3. ožujka 2016. at 15:24

Hehe, hvala 🙂 🙂

Figurareply
3. ožujka 2016. at 15:25

Administrator je uklonio komentar.

Anonimnoreply
6. ožujka 2016. at 23:47

Sjajna pita 🙂 Ja sam umjesto poriluka stavila pušlek mladog luka i sjajno je ispalo!!!
I inače su tvoji recepti izvrsni .-)

Majareply
7. ožujka 2016. at 18:33

Jooj, pa da, ovakve pite trpe sve moguće sastojke! Super, sigurno je bilo fino :)) Hvala :))

Anonimnoreply
11. ožujka 2016. at 23:00

da li bih umjesto kora za pitu mogla koristiti mljevene zobene?
koliko otprilike bih ih trebala staviti?

Majareply
12. ožujka 2016. at 10:15

Nisam isprobala, ali vjerujem da ce ispasti dobro 🙂 Jedna ova kora ima 55g, pa stavi 110g zobenih.

Anonimnoreply
12. ožujka 2016. at 19:57

hvala na brzom odgovoru. sve pohvale za recepte. većina ih je u redovnoj upotrebi 😉

Anonimnoreply
17. ožujka 2016. at 18:23

radila sam sa zobenima, ispalo je i više nego dobro. umjesto poriluka, u frižideru sam imala blitvu. pozz

Majareply
20. ožujka 2016. at 21:14

Bas dobro za znati! 🙂 Super!

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.