Home O nama Masaže

Krem juha od cvjetače, poriluka i sezama

Sastojci:
oko 500g cvjetače

pola poriluka

2-3 žlice sezama

vrhnje za kuhanje
sol, papar

Cvjetaču raskomadati i skupa s narezanim porilukom prokuhati u proključaloj vodi oko 15 minuta.

U međuvremenu se na tavici poprži sezam, ali ne smije početi tamniti jer onda postaje pregorak. U mužaru usitniti (ako nemate mužar, može i mlinac za kavu).
Uz dio vode u kojem se povrće kuhalo, sve prebaciti u blender na miksanje.
Vratiti u lonac i na vatru da još malo uzavrije, dodati onoliko vode od kuhanja koliko želite gusto. Dodati i vrhnje za kuhanje, također po ukusu. Sve skupa još malo promiješati da se zgusne i okusi prožmu. Na kraju dodati i usitnjeni sezam, posoliti i popariti.
Dobar tek!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.