Posna pita od posnog sira i palente – slana verzija

Posna pita od posnog sira i palente – slana verzija1 min čitanja


Ispadne 4 komada po 100 kcal (UH 10g, M 2g, P 10g).

Sastojci:
 
250g svježi (posni) sir 
1 (srednje) jaje
prašak za pecivo (7g)
30g kukuruzne krupice
začini: sol, papar, origano, mljeveni kim



Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva. Svi sastojci se pomiješaju, prebace u kalup na papir za pečenje. Gore sam pobacala narezane crne masline i cherry rajčice. Pekla sam oko 25 minuta dok čačkalica nije bila suha i dok gore nije dobilo finu boju.

 

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
23. veljače 2015. at 12:51

Ovo sam ispekla i odlicno je 🙂
Nazalost nije sezona rajcice pa nisam imala nikakvo povrce za staviti gore(tj neznam koje bi od ovih "zimskih" odgovaralo umjesto rajcice?) i kasnije je bila malo suhasta pita ali i dalje odlicna.Definitivno treba a rajcica puna vode gore ali eto.Hvala i nastavi jos sa tim zdravim receptima njih nikad dosta 🙂

Figurareply
23. veljače 2015. at 14:18

Ja ju uvijek jedem s jogurtom da malo doda sočnosti.
Rijetko ju radim zimi, a kada uzmem ove male umjetne cherry rajčice, što ću. Zato ju uglavnom radim ljeti kada su rajčice u sezoni. Nisam se dosjetila neke dostojne zamjene 🙂 Viči ako upotrijebiš prva nešto drugačije! 🙂

Figurareply
23. veljače 2015. at 14:21

I hvala, to i je ideja i misija 😀

Unknownreply
21. listopada 2015. at 12:54

Danas sam islplanirala za rucak jesti ovu pitu 🙂 i pilecu juhu kao predjelo.isla sam na trznicu i kupila rajcice iskljucivo zbog pite 😀 prije sam ja komm da je suhasta bez povrca i jos mi nije palo na pamet nista od zimskog ali bit ce 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.