Full integralne pogačice s pire krumpirom

Full integralne pogačice s pire krumpirom

Sastojci:

  • 240 g integralnog brašna
  • 150 g pire krumpira (ispasirani kuhani krumpir s dodatkom malo maslaca)
  • 50 ml mlijeka
  • 50 g jogurta (ili posnog sira)
  • 7g kvasca, žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • začini po želji: sol, papar…
  • za posip i premaz: jaje i sjemenke

Zasebno se umješaju suhi i mokri sastojci, pa se od njih umijesi tijesto. Dodavati brašno po potrebi. Ostaviti poklopljeno na toplom da se diže oko 40 minuta.

Razvaljati na pobrašnjelu podlogu na debljinu oko 1 cm i rezati željene oblike pogača. Posložiti na pleh na papir za pečenje. Premazati površinu razmućenim jajetom i posipati sjemenkama po želji.

Staviti u pećnicu zagrijanu na 50 stupnjeva na 5-10 minuta, potom pojačati na 170 i peći još desetak minuta, tj. dok ne dobiju lijepu boju. Vrijeme pečnjenja ovisi o vrsti pećnici.

I voila! Meni je ispalo 13 komada, pa svaka ima:

85 kcal
UH 16g
M 1g
P3g

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.