Home O nama Masaže
Kukuruzni krekeri u kombinaciji sa zobi i heljdom, bez masnoće

Kukuruzni krekeri u kombinaciji sa zobi i heljdom, bez masnoće

Sastojci:

  • 1 šalica (160g) kukuruznog brašna
  • 1 šalica (120g) mljevenih zobenih pahuljica (ili gotovog zobenog brašna)
  • 1 šalica (100g) mljevene heljde (ili gotovog heljdinog brašna)
  • 1 žlica (15g) sezama
  • 2 žlice (30g) mljevenih lanenih sjemenki
  • 1/2 vrećice praška za pecivo (7g)
  • oko 4dl vode
  • začini po želji: sol, papar, muškatni oraščić, kim…
Sve suhe sastojke promiješati i uliti dovoljno vode da se sve poveže, ali da ostane dovoljno gusto za baratanje po plehu.
Smjesu razmrviti po protvanu i utisnuti u nj.
Razrezati na oblike po želji, biti će ih lakše natrgati kad su gotovi.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva na 25 minuta, ili dok lagano ne porumene. Odlični su uz razne namaze i dipove. Isprobano s homemade humusom i mogu reći samo: mljac!
Od mojih 36 krekera koliko ih je ispalo, svaki ima 44kcal, UH 8g, M 1g i P 1g.

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.