Namazi bez grižnje savijesti

Vrijeme je punjenja staklenki. Ovo svoje ne zovem zimnicom jer ne doživi niti tjedan dana, a kamoli zimu. 🙂
Idealno za punjenje palačinki, kolače, dodatak zobenima za doručak…

Namaz od šljiva bez šećera

  • šljive
  • rum
  • mahuna vanilije, cimet
Nemam običaj nakuhavanja na tone, pa je ispalo svega par teglica. S obzirom da nema puno sastojaka, količine su proizvoljne – ruma, vanilije i cimeta ide po ukusu, a šljiva koliko imate i želite upotrijebiti za namaz.
Odkoštene i raspolovljene šljive staviti i lonac i dodati malo vode. Pustiti da se krčka na laganoj vatri samo sa sobom i povremeno promiješati. Trebat će sigurno sat vremena da se krenu fino raspadati a tekućina lagano reducirati. Usitniti sve štapnim mikserom, dodati rum, vaniliju i cimet i ostaviti još malo da se okusi prožmu. Ako želite gušće, samo produljite vrijeme krčkanja. Meni je skroz dovoljno za sve skupa sat do sat i pol.
Vanil krema od kokosovog mlijeka
– 3 žumanjka
– 330 ml kokosovog mlijeka (količina +/-)
– 15g gustina
– mahuna vanilije
– stevija
Žumanjke ukuhanti na pari u 330ml kokosovog mlijeka u koje smo prethodno dodali unutrašnjost jedne mahune vanilije. Dodati 15g gustina (ili više ako želite gušće) i steviju po želji, pa sve skupa još malo kuhati na pari da se smjesa fino zgusne.

Šljivočokoladni proteinski namaz

– namaz od šljiva bez šećera, s dodatkom ruma i mahune vanilije
– 40g otopljene tamne čokolade (74% kakaa)
– 20g proteina u prahu
Uzela sam jednu teglicu prethodno napravljenog namaza od šljiva, i malo ga uproteinila i začokoladirala. Svi sastojci se izmiješaju i nanovo preliju u teglicu. Trajat će svega par dana, ne zato jer je rok trajanja takav, nego zato jer je prefino. 🙂

Jabučno – čokoladni namaz

  • Alnaturina kaša od 100% jabuka
  • gorki kakao
U dm-u ima super Alnaturinih proizvoda, ova kaša od jabuka je oko 13kn za 700g.
Samo se umiješa gorki kakao i super čokojabučni nadjev je spreman za tarapanu s palačinkama. 

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.