Srdelice iz pećnice za 10 minuta

Srdele su izvrsna namirnica. Još uvijek pristupačne cijene (ove su na mojoj tržnici 25kn/kg), bogate proteinima, super fine i brze za pripremiti. A riba ko riba, ne može biti nezdrava.  🙂

Sastojci za 2-3 obroka:

  • 600 g svježih srdelica
  • maslinovo ulje
  • limun
  • sol
Srdelama očistiti glave i utrobu (glava ju povuče za sobom, pa nema dodatnog posla) i skinuti ljuskice. Posložiti po alu foliji koja je prethodno premazana tankim slojem maslinovog ulja. Ribe posoliti, pokapati limunovim sokom i maslinovim uljem i poslagati par kriški limuna na njih.
Poklopiti kalup/pleh alu folijom i peći na 180 stupnjeva 10ak minuta.
Ja sam uz to napravila blitvu s kuhanim krumpirom i salatu od paprika i rajčica.
Sastav srdelica na 100g:
130kcal
UH 0g
P 19 g
M 6 g

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.