Popečci od karfiola (cvjetače) i sira

Popečci od karfiola (cvjetače) i sira

Evo i verzije s karfiolom umjesto brokulom iz prethodnog recepta. Jednako fino ako ne i finije. Ma da vidim sada nekoga da neće jesti karfiol! 🙂

Sastojci:

  • 150g karfiola
  • 100g naribanog tvrdog sira (moj je domaći lički škripavac) ili mozzarelle
  • 1 jaje
  • začini po želji – ja sam stavila češnjak, sol i papar
Karfiol se opere, prosuši i usitni u multipraktiku. Dobiveni mrvičasti rezultat staviti u mikrovalnu na 3-5 minuta na najjače.
Umiješati naribani sir, jaje i začine. Ovaj puta nisam rukom formirala popečke nego sam žlicom formirala hrpice. Čišći je posao. 🙂
Na 10-15 minuta se peku na 200tinjak stupnjeva. Ove sam pustila da se malo zapeku. Uz prilog ovo čini savršeni ručak ili večeru. 🙂
Dobar tek!

 

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Alexandra Nyxreply
22. listopada 2013. at 17:33

Ovo moram probati, pod obavezno! 🙂

Figurareply
23. listopada 2013. at 7:13

Moraš, pod obavezno! 😀 Prefino!

Anonimnoreply
4. veljače 2015. at 13:21

Jel mogu frigat umjesto peci

Figurareply
4. veljače 2015. at 13:49

Ja ne frigam pa ne znam što to točno znači 😀
Ja sam ih pripremala samo ovako, za druge eksperimente ne preuzimam odgovornost 😀

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.