Home O nama Masaže
Proteinski cheesecake

Proteinski cheesecake

Sastojci za podlogu:

 

  • 50 g maslaca od kikirikija (možete i u multipraktiku usitniti do pasta-konzistencije očišćeni kikiriki iz ljuske)
  • 30 g kokosovog brašna (naribani kokos)
  • 50 ml kokosovog mlijeka (može i obično)
  • stevija po ukusu (ili 1 žličica meda)

 

 

Sastojci za kremu:

  • 350 g posnog sira
  • 3 bjelanjka
  • 40 g proteina u prahu (lješnjak u mom slučaju)

 

Sastojke za podlogu dobro promiješati i utisnuti u kalup na papir za pečenje (moj je promjer 20cm).

Mikserom izmiješati sastojke za kremu i izliti na podlogu pa poravnati. Peče se na 160 stupnjeva oko 25 minuta, ovisi o pećnici. Nemojte da se prepeče jer dok se tortica hladi, krema se još stišće.

Za glazuru sam otopila malo tamne čokolade sa žlicom kokosovog mlijeka, pa pošarala po torti.

Prefino i puno proteina i zdravih masti!

Ako se razreže na 8 komada, svaki ima (bez glazure):
125kcal
P 12g
M 7g 
UH 4g
Dobar tek!

 

inspiracija: www.proteinpow.com

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.