Salata od muzgavaca

Salata od muzgavaca

Sastojci:

  • 500g neočišćenih muzgavaca
  • masline
  • kapari
  • 1/4 luka
  • češnjak
  • peršin

Preljev:

  • maslinovo ulje
  • sok od polovice limuna
  • malo aceta balsamica
  • malo vode od kuhanja
  • malo soli i papra
Nikad ranije nisam pripremala muzgavce, pa sam kopajući po internetu naišla na razne upute. Na kraju sam se odlučila na običnu pripremu u kipućoj vodi (čak ju nisam ni solila), a dalje kako mi dođe. Kuhala sam ih 35 minuta, ali mislim da sam komotno mogla i duže. Negdje stoji da se kuhaju i do sat i pol – ja sam bila pregladna za to. 🙂
Očistili su mi ih u ribarnici (Jarunski plac – 40kn/kg, a čišćenje ribe općenito je free), tako da sam ih samo nasjeckala i stavila kuhati. Ostale sastojke sam nasjeckala i pomiješala, pa prelila preko gotovih muzgavaca.
Uz solidnu količinu salate, ovo je bio ručak samo takav. Moglo bi se rastegnuti na dva obroka, ali treba onda dodati još nešto uz to – kuhani krumpir ili slično.
Muzgavci su bogati proteinima (16.5g), niskokalorični (80kcal/100g) i pristupačne cijene.

 

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.