Napravite sami: Uljni piling

Napravite sami: Uljni piling2 min čitanja

Uljni piling mi se pokazao najbolji od svih pilinga koji se mogu kupiti ili napraviti, pogotovo za suhu i žednu kožu. Sa svoje dvije funkcije – skida odumrle stanice kože i istovremeno ju hrani, savršen je za kožu tijela.
Ako radite svoj piling možete upravljati svakim sastojkom po želji, a sama izrada je vrlo zahvalna jer je gotovo nemoguće pogriješiti. Potrebno vam je bazno ulje, zrnca za piling efekt i eterična ulja radi mirisa (može i bez toga).
Osobno koristim i kombiniram sljedeće:

Baza:

  • hladno prešano suncokretovo ulje
  • hladno prešano kokosovo ulje

Zrnca za piling efekt:

  • morska sol
  • šećer
  • mak
  • palenta
  • kava (mljevena, može i talog od iskorištene kave)
Eterična ulja stavljam po raspoloženju.
Obratite pažnju na zrnca: sol je najgrublja i vrlo je nezgodno ako negdje na koži imate ranice. Šećer je vrlo zahvalan jer je topljiv u vodi pa nema straha od začepljenja odvoda prilikom tuširanja. U to ime, pazite s količinom koju koristite ako je piling od ostalih sastojaka koji nisu sol i šećer (palenta, mak, kava), prevelike količine odjedanput zaista mogu stvoriti probleme sa sifonom. Kod normalnih količina nema straha. Ako želite blažu varijantu pilinga, koristite palentu. Često stavim i žličicu cimeta i đumbira.
Slobodno se igrajte s omjerima zrnaca – ja najčešće stavim od svega pomalo. Kad sastojke promiješate, prelijte ih u staklenke (Offertissima ili Bumbar), a uz etiketice s natpisom po želji (link na free template) napravili ste super poklon za drage žene oko sebe. 🙂
Piling se može čuvati na sobnoj temperaturi u nedogled, a prije korištenja smjesa se promiješa jer se prilikom stajanja zrnca slegnu na dno.
Koristiti po potrebi 1-2 puta tjedno za vrijeme tuširanja. Uživajte! 🙂

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Make it Healthyreply
18. siječnja 2014. at 16:52

Jako mi je drago što objavljuješ ovakve stvari, neka ih bude sve više! 😉
Prirodno je najbolje!

Figurareply
18. siječnja 2014. at 23:49

Hvala, baš mi je drago! I ja volim takve stvari nalaziti na internetu, pa na ovaj način "vraćam" svoj dio 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.