Boršč fino varivo od cikle i kupusa

Boršč – fino varivo od cikle i kupusa

Tradicionalna ukrajinska gusta juha, može i u varijanti s mesom i bez. Ovaj puta sam radila bez, ali možete dodati na ove količine sastojaka oko 300g svinjetine, junetine ili nečega trećega po želji….

Najvažniji sastojak je cikla, uz kupus, mrkvu i luk, a ostalo uglavnom varira, kako naletite na koji recept.

 

Sastojci:

  • 300g sirove naribane cikle
  • četvrtina glavice svježeg zelja, naribanog (oko 300g)
  • glavica crvenog luka
  • 2 krumpira
  • 2 srednje mrkve
  • češnjak
  • pasirana rajčica ili pelati
  • lovorov list, sol, papar
Na maslinovom ulju zažutiti luk, dodati mrkvu, pa nakon što malo omekša dodati ostatak nasjeckanog i naribanog povrća. Ubaciti začine, lovorov list, pasiranu rajčicu i zaliti vodom da prekrije cijeli sadržaj. Krčkati na laganoj vatri minimum sat vremena, ili ubaciti u ekspres lonac na 30ak minuta. Poslužiti s vrhnjem, iako je fino i bez.

S obzirom da ima svega unutra varivo je dosta zasitno pa može poslužiti kao samostalni obrok.

Dobar tek!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.