Pileći batak i zabatak u umaku alla pašticada

Sastojci (za 2 osobe):

  • 500 g pileći batak i zabatak
  • 500 ml rajčica (pelati, sjeckana ili pasirana)
  • 200 ml crno vino
  • 5 suhih šljiva
  • 3 srednje mrkve
  • 1/2 stabljike celera (može i korijen)
  • 1/2 glavice luka, par režnjeva češnjaka
  • 1 žlica maslinovo ulje
  • začini: sol, papar, lovorov list, crvena paprika

 

 

Mrkvu naribati, ostalo povrće i šljive nasjeckati. Mesu skinuti kožu.
Na ulje staviti luk, češnjak i ubrzo dodati mrkvu i celer. Kratko propirjati, pa staviti meso da se malo zapeče sa svih strana. Podliti vinom i pričekati da tekućina ispari.
Preliti rajčicom, dodati nasjeckane šljive i po potrebi dodati vode da tekućina prekrije cijeli sadržaj. Začiniti i pustiti da se krčka 30-40 minuta na laganoj vatri. Ja sam stavila u ekspres lonac na 20min.
Kada je gotovo, meso izvaditi a umak usitniti štapnim mikserom (ovo možete i preskočiti).
Poslužiti uz prilog po želji – njoki, pire krumpir, tjestenina…  Super fino, malo posla, a brzo gotovo. 🙂
Umak koji ostane (ako ostane) možete zamrznuti ili spremiti u frižider za buduća mesna jela u narednih par dana.
Dobar tek!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.