Home O nama Masaže
Integralni tart (bez maslaca) s posnim sirom i špinatom

Integralni tart (bez maslaca) s posnim sirom i špinatom

Niskokalorično, a puno proteina, vlakana i složenih UH. Savršeni kompletni obrok i user-friendly za nositi sa sobom na posao.
Ako se razreže na 8 dijelova, svaki ima 135kcal:
UH 16g
M 2g
P 11g

Sastojci za podlogu:

  • 100 g integralnog brašna + 50 g raženog (može i sve integralno)
  • 150g posnog sira
  • 1 jaje
  • sol, mala žličica praška za pecivo

Punjenje:

  • 400g svježeg špinata
  • 150g posnog sira
  • 2 jaja
  • sol, papar, muškatni oraščić
Od sastojaka rukama umijesiti tijesto (koje će na kraju ostati vlažno). Razvaljajte ga na papiru za pečenje i prebacite u kalup (moj je 30cm). Rubovi bi trebali biti do pola visine kalupa, pa ako ste tijesto previše razvaljali, rubove ili odrežite ili malo pritisnite i “vratite”. Vilicom ispikajte tijesto, pa ga stavite peći na 10 minuta na 180 stupnjeva.

 

Za to vrijeme špinat treba kratko blanširati u kipućoj vodi da malo povene, pa ga dobro ocijediti. U posudi pomiješati 2 jaja, posni sir, začine i špinat.
Uliti u kalup na polupečeno tijesto i nastaviti peći još 15-20 minuta (ovisno o pećnici) na 180 stupnjeva. Rezati kada se malo ohladi.
Tijesto je jako fino i super za takve vrste modificiranih pita jer za razliku od standardnih recepata ne sadrži masnoće (maslac). Osobno, u okusu mi uopće ne fali.
Dobar tek! 🙂

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Čips&Čokoladareply
6. ožujka 2014. at 21:51

Odlično izgleda, a ovakvi 'dijetni' recepti kod mene su uvijek dobrodošli 🙂

Figurareply
6. ožujka 2014. at 23:21

Onda ćeš imati što čitati na Blogu :))

Tamarareply
10. ožujka 2014. at 8:05

Mljac!

Anonimnoreply
22. siječnja 2015. at 21:56

Super izgleda! 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.