Mrkvozobeni tart (quiche) bez maslaca2 min čitanja
Varijacija na temu prošlotjednog integralnog tarta bez maslaca, u još (meni) boljoj varijanti. Radila sam ovaj puta u malo manjem kalupu (23 za razliku od prošlog 30cm) jer sam htjela bogatiji nadjev.
VERZIJA SA ŠPINATOM
Sastojci za podlogu:
- 150g mrkve
- 60g zobi u zrnu (mogu i zobene pahuljice)
- 60g svježeg (posni) sira
- 1 jaje
- mala žličica praška za pecivo, sol
Nadjev:
- 400g svježeg špinata
- 150g posnog sira
- 2 jaja
- sol, papar, muškatni oraščić
Podloga se zna zalijepiti za papir za pečenje ako se odmah toplo ide odvajati, zato je bolje pričekati da se prohladi – onda ide ko po špagi.
Dobar tek! 🙂
VERZIJA S TIKVICAMA
Sastojci za podlogu:
- 150g mrkve
- 60g zobi u zrnu (mogu i zobene pahuljice)
- 60g svježeg (posni) sira
- 1 jaje
- mala žličica praška za pecivo, sol
Nadjev:
- 250g naribane tikvice
- 100g posnog sira
- 3 jaja
sol, papar
10 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
Odlična mi je ova ideja za podlogu sa mrkvom i zobenima. Super!
Jelda? 🙂 Inspiriralo me negdje u bespućima interneta.
Hvala!
Mrak, upravo guštala u ovom quicheu, jako je zasitan… uz čašu jogurta, savršeno! sad znam što ću praviti kad me spopadne želja za nečim konkretnim, a opet zdravim i finim :))
Da, zasitan a ništa kalorija. Drago mi je! :))
Napravila sam tart od "spinata".Nisam imala spinat nego kelj i njega sam blansirala sitno narezanog i dodala poriluk. 🙂
Recept je oodlican, cesto sam jela obicne tartove sa brasnom i tesko mi sjednu a ovaj je laksi,zdraviji i FINIJI.
Javim takoder kad probam i pravi,sa spinatom. Super recept :)))))
O, pa super ideja za kelj i poriluk! Ma ti tartovi mogu trpiti nebrojeno mnogo nadjeva. A bitno da postoji i bolja varijanta podloge, meni je isto ovo super fino i puno bolje sjedne od standardnih brasno+maslac baza. 🙂 Hvala!
Upravo napravila malo izmjenjenu verziju, imam mali kalup za 1 osobu: podloga od posnog (1 velika žlica), mrkve, malo ljutog umaka, heljdinog brašna (30g) i 1 jaja, a nadjev od posnog (1,5 velikih žlica), malo jogurta, svježi špinat (nisam ga blanširala), svježi sitno narezani poriluk i 1 jaje. finoooooooo. mrkva mi je otkriće u tijestu 🙂
Zvuči odlično! 🙂 I meni je mrkva odlična u tijestu – da volumen, fino postane mekana, a niskokalorično i zdravo.
Taman sam dobila ručak za 2 dana, uz posni kao prilog. Sad kreće eksperiment kombinacije mrkve i posnog kao podloge u raznim kombinacijama podloge (kukuruzno, pirovo brašno itd…). Hvala ti na receptu!
Posni kao prilog, ti stvarno ne prepuštaš ništa slučaju 😀
Nema na čemu, hvala na posjeti! 🙂