Home O nama Masaže
Potrgana mesna pita s integralnim korama

Potrgana mesna pita s integralnim korama

Slično sam već radila s natrganim lisnatim tijestom, tikvicama i šunkom, a ovo je verzija s kobasicom i natrganim korama za savijaču. Integralne kore se mogu nabaviti u Lidlu, ali viđala sam ih i u Konzumu i Sparu. Nisu od 100% integralnog brašna, ali zažmiriti ćemo na tu blasfemiju. 😀
Ako se gotova pita razreže na 8 komada, svaki ima:
202 kcal
UH 19g
M 10g
P 9g

Sastojci:

  • 4 integralne kore (oko 220g)
  • 200g tikvica
  • 200g kobasica (može poslužiti i bilo koje mljeveno ili sitno nasjeckano meso)
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 1/2 glavice luka (oko 50g)
*ako su kobasice začinjene, nije potrebno dodatno začinjavati
Izlupati jaja s mlijekom i u dobivenu smjesu natrgati kore proizvoljnom tehnikom. Promiješati i ostaviti da se namače dok pripremate ostatak.
Kobasicu izvadite iz crijeva i kuhačom ili sličnim alatom ju usitnite. Luk narežite na kockice, a tikvicu naribajte.
Na malo ulja propirjajte luk, pa kada zažuti dodajte meso. Miješati dok se termički ne obradi sa svih strana, pa maknuti s vatre.
Pustite da se malo ohladi, pa dodajte tikvicama (koje će ga dodatno ohladiti) i promiješajte. Na kraju ulijte ranije pripremljenu smjesu pa sve prebacite u kalup preko papira za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na cca 25 minuta.
Rezati kada se malo prohladi.
Jako fino i zasitno (s obzirom na svinjčetovu kobasicu). Super paše uz šalicu jogurta.
Dobar tek!

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
24. ožujka 2014. at 7:53

Izvrsna pita, brza i fina. U nedostatku integralnih kora, koristila sam 4 snite integralnog torta, super je ispalo.

Figurareply
24. ožujka 2014. at 15:06

Dobra ideja! Super! :))

Anonimnoreply
25. ožujka 2014. at 7:56

trebalo je pisati tosta 🙂

Figurareply
25. ožujka 2014. at 18:15

Haha ja sam i pročitala tosta, sad tek vidim da piše drugačije. Glavno da se kužimo 😀

Anonimnoreply
26. ožujka 2014. at 8:34

Prefino, isprobala jučer s mljevenom piletinom umjesto kobasice. Drugi put ću staviti kobasicu jer je sigurno još bolje 🙂

Anonimnoreply
5. travnja 2014. at 12:53

Izvrsno! Danas smo za ručak radili (malo smo pojačali sastojke jer je bilo za 6 osoba) s mljevenim mesom uz to što smo malo sira posložili na vrh. Meni je više odgovaralo s kiselim vrhnjem, a moji su se povabili sa chilijem.

Ponavljamo 😀

Figurareply
6. travnja 2014. at 21:08

Kobasičko da onako malo konkretniju notu. 🙂

Figurareply
6. travnja 2014. at 21:08

Dakle, to je stvarno bila gozba. 😀 Super! :))

Anonimnoreply
11. veljače 2015. at 11:28

Odlicno!! Stavila sam mljeveno meso umjesto kobasica i dodala jedan peperončin da mi bude pikantnnije ^^ Za prste polizat 🙂
Koliko bi trebala jedna osoba pojesti?? A da nije previse,ja bi cijelu smazala,jako je lagana 😀

Figurareply
12. veljače 2015. at 12:08

Drago mi je!
Ja pojedem 2 (taman), ponekad 3 kada sam jako gladna i kada će mi sljedeći obrok biti za 5-6 sati. Komad ima 200 kcal pa vidi kako ti se planirana kolicina za obrok uklapa s ostalim obrocima kroz dan 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.