Bijeli integralno-zobeni biskvit bez šećera

Bijeli integralno-zobeni biskvit bez šećera

Kada ostane višak bjelanjaka ili kada kupite tetrapak pasteriziranih pa ih morate potrošiti… 😀
Sastojci:
  • 300g  bjelanjaka (oko 10 komada)
  • 150g sušene brusnice
  • 100g integralno brašno
  • 100g zobene pahuljice (usitnjene u brašno u mlincu za kavu)
  • stevije po ukusu (cca zamjena za 120g šećera)
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Zasebno pomiješati sve suhe sastojke i polako ih miješajući (lopaticom, ne mikserom) dodavati u snijeg. Izliti u kalup preko papira za pečenje i peći oko 25 minuta na 170 stupnjeva.
Provjeriti čačkalicom stanje – čim izađe suha, kolač je gotovs. Rezati na tanke šnitice. Odlično je za doručak ili međuobrok.

Cijela smjesa ima:

1,281 kcal

UH 243 g
M 9 g
P 57g

Nakon rezanja kolača, ovaj gore iznos podijelite s brojem dobivenih komada, da dobijete podatak o porciji.

Dobar tek 🙂

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.