Home O nama Masaže
Figura_masaza_Polpete od kukuruznih zrna

Polpete od kukuruznih zrna

Sastojci:

  • oko 300g kukuruza šećerca (3 srednja klipića, ali mogu i iz konzerve)
  • 100 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 integralne kore za štrudlu (110g, ali može i brašno – obično, integralno…)
  • luk, peršin, sol, papar
Količine se slobodno malo prilagode, pogotovo ako koristite konzervu kukuruza. Ako se koriste klipovi kukuruza, nožem se lako sastružu zrna. S onima iz konzerve posao je elegantniji.

Pomiješaju se svi sastojci skupa s natrganim korama (ili brašnom).

Na zagrijanu tavicu, na malo ulja i srednju vatru, slagati male hrpice od jedne 1-2 žlice smjese. Peći dok se donja strana ne zapeče, a nakon okretanja malo polpetu pritisnuti o tavu.
Gotovo je kada se i druga strana zažuti. Vaditi na papir da se upije višak masnoće.

Cijela smjesa ima:

880  kcal

UH 135 g
M 21 g
P 35 g

Podijelite sa svojim brojem dobivenih polpeta kako bi dobili podatke po komadu. 

Dobar tek!

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

smakirareply
28. siječnja 2015. at 21:11

nakon što mi je malo pao u zaborav, danas sam ponovo otkrila tvoj blog i evo visim već satima, a mislim da je upravo ovaj recept odnio pobjedu kao prvi kojeg MORAM probati! svaka ti čast i samo nastavi ovako, evo izgubila sam se totalno među svim ovim receptima, savjetima i informacijama, najradije bih sve SVE odmah – rolala se na foam rolleru dok se peku polepte od kukuruza, a istovremeno jedem griz na jedan od sto načina i miješam proteinske palačinke dok me sa strane čekaju smoothie i šarena salata s piletinom ♥

Figurareply
28. siječnja 2015. at 23:40

E kako si me sad nasmijala 😀 😀
Jako mi je drago da si kvalitetno utukla par sati, baš ti hvala na lijepom postu. <3

Zmajčekreply
14. ožujka 2016. at 9:54

napravljeno neki dan, super su fini i neočekivano osvježavajući, pravi obrok za ljeto! ne kuham često, ali kad kuham svratim ovdje za inspiraciju 😀

Majareply
20. ožujka 2016. at 21:13

Jelda, i meni taj kukuruz uvijek da svjezinu jelu. Idealno za ljeto 🙂 Bas mi je drago, samo ti navracaj i cesce kuhaj 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.