Home O nama Masaže
Pileća salata s umakom od avokada

Pileća salata s umakom od avokada

Avokado. Kakvo biće! Gdje sam ja bila do sada da sam tek danas otkrila ovo voće?!

Prvo tutorijal kako prepoznati da je avokado zreo za obradu:
http://www.wikihow.com/Tell-if-an-Avocado-Is-Ripe
A kada je spreman – navala. Napravila sam umak za pileću salatu od jedne polovice, i super slasticu sa smrznutim malinama od druge – no to je nestalo prebrzo i nije bilo vremena za slikanje. 😀

Sastojci za umak:

  • baza: 1/2 avokada, jogurt
  • ostalo po želji: crvena paprika, peršin, češnjak, limunov sok, začini (sol, papar)
Sve izmiksati u blenderu, multipraktiku ili štapnim mikserom. Okus doraditi po ukusu i potrebi. Meni je nakon svega odokativnoga falilo malo kiseline što je rješio limun.

Salata:

  • 1 rog paprika
  • 1 babura
  • sir Kladavčanka
  • grillana pileća prsa
  • zelena salata
Svo povrće nasjeckati, uredno zaliti umakom, posložiti narezane fete sira i piletine – fotkati, a onda izmiješati sve kao normalan čovjek i navaliti. 😀
Dobar tek!

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
12. rujna 2014. at 11:44

Može li se jogurt zamijeniti nečim drugim? Ne podnosim ni okus ni miris

Anonimnoreply
12. rujna 2014. at 13:50

meni avokado, uz jogurt, ide super uz feta sir (s češnjakom i lukom obavezno) ili zblendanim bijelim grahom.

Figurareply
12. rujna 2014. at 15:03

Jogurt se može zamijeniti npr. vrhnjem, ili bilo kojom kremastijom bazom.

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.