Home O nama Masaže
Pileća prsa u umaku od naranče i senfa

Pileća prsa u umaku od naranče i senfa

Sastojci:

 

Pileća prsa (ili koji drugi komad piletine)

 

Marinada:

sok 1 naranče
1 žlica senf
1 žlica maslinovog ulja
đumbir, kurkuma (ili curry), sol, papar, chilli (ili ljuta paprika)
Pileća prsa narezati na tanje komade, a sastojke za marinadu pomiješati. Omjeri se mogu mijenjati ovisno o ukusu i količini mesa.
Sve skupa staviti u posudu i pustiti meso da se marinira u frižideru (marinada treba prekriti svo meso). Ja sam ostavila preko noći, ali ako nemate vremena neka odstoji koliko imate.
Na tavi dalje pripremiti meso kao i inače, a pred kraj sve zaliti preostalom marinadom iz posude i još malo ostaviti na slabijoj vatri da se umak zgusne.
Uz to sam napravila prilog od heljde, prosa, malo mrkve i tikvice.
Jako fini umak. Dobar tek!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.