Brzi raženi kruh

Bez dizanja tijesta, bez mijesenja, brza priprema i minimalno prljavog suđa i posla. I jako fino. 🙂

Sastojci:

  • 500 g raženog brašna (150 g sam zamijenila mljevenim rogačem)
  • 450 ml vode (ja sam od toga stavila 200 ml soka od mrkve iz sokovnika)
  • malo soli
  • žličica sode bikarbone
  • opcionalno: 30 g sezamovih sjemenki (mogu i druge sjemenke po želji, a može i bez njih)
Pomiješati suhe sastojke:
Ubaciti ih u tekućinu i dobro izmiješati žlicom.
Prebaciti u kalup za pečenje, poravnati i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva na 40 minuta.
Kada izvadite gotov kruh zamotajte ga u čistu krpu i pustite da se ohladi.

Ovakav kompaktan kruh može stajati tjedan dana bez problema, a fini je kao i prvi dan. 🙂

Cijeli kruh ima:

1,763 kcal

UH 391 g
M 7 g
P 34 g

Podijelite s brojem razrezanih šnita da dobijete podatke o komadu.

Dobar tek!

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
6. siječnja 2015. at 17:47

Uhhh, odlično! Napravim prvom prilikom!
Zanima me koje raženo brašno si koristila? Hvala 🙂

Figurareply
30. siječnja 2015. at 15:47

Ne sjećam se točno, ali ne vodim puno brige oko toga. Bilo koje će poslužiti. 🙂

dasa ostovicreply
13. veljače 2015. at 15:12

Danas cu ga raditi 😉
Jedva cekam!!! 🙂

Figurareply
16. veljače 2015. at 11:48

Nadam se da ti je dobro ispao 🙂

Anonimnoreply
15. ožujka 2015. at 23:58

Isprobala, u sredini ostao mokar 🙁

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.