Home O nama Masaže

Pureće pljeskavice

Crvena varijanta (integralni špageti od pira, umak od rajčica i gljiva, salata od mrkve, crvene paprike, čičoke i maslina):

Zelena varijanta (poriluk u umaku od jogurta i kurkume, salata od čičoke, maslina, zelene paprike, kiselih krastavaca i tvrdog naribanog sira.):

Sastojci (za 10 pljeskavica):

  • 500 g pureće mljeveno meso
  • 1 jaje
  • 1 manja naribana tikvica
  • malo sjeckanog poriluka (ili običan luk)
  • začini (sol, papar)
Sve sastojke pomiješati s mljevenim mesom, začiniti po želji i ukusu. Rukama oblikovati pljeskavice veličine dlana (bez prstiju), taman će ih ispasti 10ak komada.
Na tavici ugrijati maslinovo ulje (ili po želji) i na srednjoj vatri staviti par pljeskavica da se peče. Nakon 3-4 minute okrenuti, pa peći još oko 2 minute. Jednu prerezati i provjeriti da li je i sredina obrađena, pa eventualno prilagoditi vrijeme pečenja.
Dobar tek!

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
3. veljače 2015. at 1:09

Ja ih radim od pileceg mljevenog koje bude malo masnije, i dodam jaje,chili,curry 3 zlice zobenih i tajni sastojak-naribanu mrkvu 🙂 Ona da odlicnu socnost 🙂 pecem ih u pecnici na masnom papiru 😉
Uglavnom,,mene zanima recept za ovaj poriluk u jogurtu ? 🙂

Figurareply
3. veljače 2015. at 12:29

To pileće (ono usitnjeno?) izbjegavam, jednom sam probala i bilo mi je groznog okusa. I inače izbjegavam to pakirano mljeveno koliko mogu, a ako kupujem onda hvatam ovu puretinu. 🙂

Ovo s mrkvom je odlično, kao i s naribanom tikvicom. Ma te pljeskavice nude toliko opcija da se ne mogu pobrojati. 🙂

A poriluk je odličan! Nasjeckati ga na trakice, prepeći na tavici na malo ulja, a može se zaliti i s malo vode da još omekša. Kada tekućina ispari, posoliti, popapriti i uvaliti kurkumu (to sve po ukusu). Ugasiti vatru pa umiješati jogurt. Količine prilagoditi broju obroka.

Anonimnoreply
11. veljače 2015. at 12:42

hvala ubrzo cu probati 🙂

Anonimnoreply
26. veljače 2015. at 13:18

Ja često radim jela s mljevenom piletinom, ali je ne kupujem mljevenu već sameljem pileća prsa u sjeckalici. Bude super i gotovo u potpunosti mi je zamijenila kupovno mljeveno meso bilo koje vrste, pa čak i u "sarmi" 🙂

Anonimnoreply
27. veljače 2015. at 7:40

Možeš li mi molim te reći gdje si kupila čičoku i kako ju pripremaš?

Figurareply
28. veljače 2015. at 9:32

Nalazila sam ju na jarunskom placu ili na Vrbanima u Grgi Čvarku. Najčešće ju naribam sirovu ovako na salatu, ali se može i kuhati i peći. Volim to povrće jesti čim više u obliku salata, sirovo. 🙂

Figurareply
28. veljače 2015. at 9:33

Da, sjeckalica je odlična stvar! 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.