Lagana-razena-peciva-s-posnim-sirom_figura_masaza

Lagana ražena peciva s posnim sirom

Ova peciva su toliko lagana i nježna kada se ispeku da su samo za delikatne žderonje 😀

Sastojci (za 9 komada):

  • 300 g svježi (posni) sir
  • 100 g raženo brašno
  • 2 jaja
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • sol, papar

 

Upalite pećicu na 180 stupnjeva. U posudi dobro izmiješati svježi sir s jajima.
Dodati raženo brašno i prašak za pecivo, pa začiniti po želji. Suhe sastojke možete ranije međusobno pomiješati, pa onda ubaciti u jaja i sir.
Na veliki pleh, na papir za pečenje, žlicom složiti grude od smjese (meni je ispalo 9 komada). Smjesa je dosta ljepljiva pa između kreiranja hrpica žlicu možete umočiti u čašu s vodom.
Možete ih posipati sjemenkama po želji.
Peći 25 minuta, a 5 minuta prije kraja uključite ventilator (ako imate tu opciju) da peciva dobiju boju.
Jako su pufasta i rahla, odlična za lagane sendviče.  Prerežite ih po pola i natrpajte (ili namažite) po želji.
Dobar tek! 🙂
Od 9 komada, svaki ima:
83 kcal
 
UH 9 g
M 1,5 g
P 6 g

12 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
15. veljače 2015. at 23:44

Odlicno! 🙂 Hvala na ovom zdravom receptu 😀 samo nastavi tako 😉

Anonimnoreply
16. veljače 2015. at 8:59

Zaboravila sam pitati-moze li se umjeso razenog brasna staviti psenicno integralno?
Znam da vjerojatno moze ali me zanima dali bi ispalo dobro kao i ovi? 🙂

Figurareply
16. veljače 2015. at 11:47

Nisam još radila s integralnim pšeničnim, ali jesam sa zobenim i isto je odlično. 🙂 Nema razloga da i s pšeničnim ne bude tako.

Figurareply
16. veljače 2015. at 11:47

Hvala :))

Marinareply
3. ožujka 2015. at 16:16

Koliko mogu stajati?

Figurareply
3. ožujka 2015. at 16:53

Ja sam ih drzala maksimalno dva dana u frizideru, sto ne znaci da ne bi mogli stajati duze, samo su se pojeli 🙂
Mogu se i zamrznuti.

Marinareply
12. ožujka 2015. at 12:37

Napravljeni danas, savršenstvo!! 🙂

Figurareply
13. ožujka 2015. at 9:54

Pamparara :))

Anonimnoreply
25. travnja 2015. at 10:26

Oduševljena!!! 🙂

Figurareply
25. travnja 2015. at 13:12

Drago mi je :))

Helenareply
29. travnja 2016. at 9:23

neznam znaš li (i imaju li dozvolu) da su tvoj recept i fotografija ovdje http://www.tvornicazdravehrane.com/proteinska-peciva/

Majareply
29. travnja 2016. at 15:19

Hvala ti, Helena, na dojavi!
Uvijek me iznenadi (a i nasmije kada vidim koje fotografije preuzmu i predstave kao svoje, kao npr. ova zdjela sa smjesom, pod zutim svijetlom i slikano mobitelom :D) kada na ovako nesto naletim. Ajde, lako za sam recept, svi eksperimentiramo, kombiniramo, modificiramo, ali kad je nesto prepisano od-do (a pogotovo preuzeta fotka), najmanje sto se moze je staviti link od kuda je. Kontaktirati cu ih, hvala jos jednom. 🙂

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.