Home O nama Masaže
Pileći batak iz pećnice i sušene buče u umaku od senfa i naranče

Pileći batak iz pećnice i sušene buče u umaku od senfa i naranče

Sastojci za dvije osobe:

4 pileća batka
Marinada:
 žlica (ili dvije) senfa, sok jedne (ili dvije) naranče, maslinovo ulje i začini po želji
Prilog:
Priprema mesa je ista kao i ovdje.
Marinirajte ga koliko imate vremena, što duže to bolje (računato u satima, ne u tjednima).
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva, pa prebacite meso i marinadu u vatrostalnu posudu i poklopite (ili prekrijte folijom, ali da ne dira meso).
Pecite 30 minuta tako + 10 minuta bez poklopca/folije.
Kada je gotovo, meso izvadite sa strane, a u posudu s vrućim umakom umiješajte sušene buče, i promiješajte dok se cijela ne utopi. Kroz 3-5 minuta će nabubriti, upiti umak i omekšati. Svako malo promiješajte da ne ostane koji suhi dio.
Uz ogromnu zdjeletinu salate, guštanje može početi. 🙂
Dobar tek!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.