Panirano iz pećnice: bukovače u sezamu

Panirano iz pećnice: bukovače u sezamu

Sastojci (za dvije osobe, ili jednu jako gladnu):

  • 300 g bukovača
  • 2 jaja
  • 2 žlice raženog brašna
  • sezam
  • začini po želji
Bukovače oprati, prosušiti ubrusom i narezati na trakice.
U zdjeli umiješati jaja i brašno, dodati začine pa gljive ubaciti i izmiješati dok se ravnomjerno ne oblože smjesom.
Takve ih još samo izvaljajte po sezamu, i poslažite na papir za pečenje na veći pleh.
Pecite ih 20ak minuta (u prethodno zagrijanoj pećnici) na 180 stupnjeva, tj. dok ne dobiju boju.
Mogu se jesti samostalno kao obrok jer su zasitne. 🙂
Dobar tek!

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.