Home O nama Masaže

Burgeri od tune i leće

Sastojci za 10 malih burgera:
 
1 konzerva tune u salamuri
100 g leće (svejedno koje)
1 srednja tikvica
1 jaje
začini po želji

U mlincu za kavu napraviti brašno od leće.

Tikvicu naribati i dobro pomiješati s brašnom. Od začina sam dodala sol, papar, đumbir u prahu i bosiljak. I ovaj mix začina iz Mullera, što je originalno baza za jušni temeljac ali ja ga trpam u sve kao nešto ala vegeta. Ima super sastojke i bez šećera je.

Dodati jaje i tunu i sve dobro promiješati.

Na tavici treba zagrijati malo maaslinovog ulja. Od smjese, mokrim rukama, napravite male loptice. Kada je tavica  ugrijana, loptice spljoštite među dlanovima i pecite na srednjoj vatri s obje strane 3-4 minute.

Dalje s njima radite sve što se s burgerima/polpetama/pljeskavicama radi. 🙂

Evo kalorijskih podataka za cijelu smjesu pa si podijelite s brojem dobivenih komada:
Dobar tek! 🙂

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Anonimnoreply
8. listopada 2015. at 18:27

probala po receptu, i super su.
s obzirom da sezona tikvica prolazi, s čime bih ih mogla zamijeniti?

Majareply
14. listopada 2015. at 21:28

Baš mi je drago! Preporučujem i malo naribanog tvrdog sira u smjesu, prefino. 🙂 Umjesto tikvice može naribana mrkva.

Anonimnoreply
15. listopada 2015. at 20:12

hvala na ideji 😉

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.