Bakalar i krumpir iz pećnice

  • 600 g file bakalara (npr. Ledo smrznuto pakiranje, crni bakalar)
  • 600 g krumpira
  • maslinovo ulje, sol, papar (+ začini po vlastitom nahođenju, ali i ovo je dovoljno)

Krumpire narezati na tanke ploške i rasporediti ga po dnu vatrostalne posude. Nauljiti, začiniti i promiješati (usput smo nauljili i dno posude).
Odmrznuti bakalar posušiti papirnatim ubrusima, rasporediti preko krumpira i premazati maslinovim uljem, posoliti i popapriti.


Peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

Ako se podijeli na 3 obroka, svaki ima 408 kcal.
UH 39 g
P 52 g
M 5.4 g

Treba uzeti u obzir u obzir i maslinovo ulje i dodati ga u računicu:
15 ml (jušna žlica) = 119 kcal
M 13,5 g


Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.