Manualne tehnike

Kombinacija cross friction i funkcionalne masaže, mobilizacije zglobova i mekih tkiva, neuromuskularnog pasivnog istezanja, tehnika postizometričke relaksacije mišića, mišićne recipročne inhibicije, primjena elastičnih ljepljivih traka, McKenzie metode i ostalih ciljanih tehnika za konkretno stanje lokomotornog sustava

Cross friction i funkcionalna masaža

Kombinacija ove dvije tehnike pomaže u tretiranju bolnih sindroma sustava za pokretanje, pogotovo križobolje.
Od klasičnih ‘welness’ masaža razlikuje se po tome što se izvodi bez ulja, klijent je u odjeći, tehnike se izvode uz pokret te je dosta interaktivna u odnosu na klasičan pristup, iako je klijent opušten i pasivan.
Prije samnog tretmana radi se anamneza boli, pregled leđa i posturalna analiza, te prolazimo kroz kontraindikacije radi sigurnog izvođenja tretmana.

Cross-friction masaža je tehnika koju je popularizirao pokojni britanski ortoped dr.James Cyriax, jedan od vrhunskih specijalista u dijagnostici i liječenju ozljeda i bolnih sindroma sustava za pokretanje, uključujući i manipulaciju zglobovima i mekim tkivima uz ostale raznovrsne metode liječenja tih istih problema. Duboka poprečna frikcija se primjenjuje poprečno na smjer vlakna tkiva koje se tretira, a trajanje ovisi o zatečenom stanju.

Princip funkcionalne masaže je povezivanje ručne masaže s pokretom, a proizlazi iz manualne škole po Kaltenborn/Evjenth pristupu, koji se sastoji od specifičnog pregleda i terapije zglobova, mišića i perifernih živaca. Taj su pristup osmislili norveški fizioterapeuti Olaf Evjenth i Freddy Kaltenborn na temelju postojećih znanja iz osteopatije, sportske fizioterapije, kineziologije i Cyriax pristupa.

Izvodi se u trajanju od 45 do 60 minuta, ovisno o klijentu i zatečenom stanju.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.