FIGURA TERAPIJSKI I RELAKSACIJSKI CENTAR – ZAGREB, TREŠNJEVKA

Svaka masaža i terapija su prilagođene osobnim potrebama.

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_ledja_stopala_lica_nogu_sportska_masaza_popusti_Zagreb_parcijalna_masaza_refleksologija_celulit_KLASICNA-MASAZA

klasična masaža

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_celulit

anticelulitna masaža

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_ledja_stopala_lica_nogu_sportska_masaza_popusti_Zagreb_parcijalna_masaza_refleksologija_celulit_LIMFNA-DRENAZA

limfna drenaža

masaža lica i vrata

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_ledja_stopala_lica_nogu_sportska_masaza_popusti_Zagreb_parcijalna_masaza_refleksologija_celulit_TERAPIJSKA-MASAZA

terapijska masaža

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_ledja_stopala_lica_nogu_sportska_masaza_popusti_Zagreb_parcijalna_masaza_refleksologija_celulit_MASAZA-ZA-TRUDNICE

masaža za trudnice

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_ledja_stopala_lica_nogu_sportska_masaza_popusti_Zagreb_parcijalna_masaza_refleksologija_celulit_CUPPING TERAPIJA

cupping terapija

sportska masaža

Ljudski dodir je nezamijenjiv – i sami instinktivno trljamo bolni dio tijela nakon, primjerice, udarca. Masaža je uvjerljivo najstarija terapijska i dijagnostička tehnika koja se održala do danas, unatoč silnim aparatima i strojevima na tržištu koji pokušavaju zamijeniti ljudske ruke. Preko kože se djeluje na cjelokupni ljudski sustav, a psihološko značenje fizičkog kontakta za vrijeme masaže je neupitno.

Dobro tehnički izvedena i individualno prilagođena, uzimajući u obzir razloge dolaska, posturalne probleme, mišićne disbalanse, način života, operacije, ozljede i slično, masaža pozitivno djeluje na krvožilni, limfni, lokomotorni, dišni i živčani sustav – opušta od napetosti i stresa, oslobađa ili smanjuje bolove u lokomotornom sustavu, opušta mišićne napetosti, potiče cirkulaciju, na staničnoj razini ubrzava metabolizam, njeguje kožu, pokreće limfu…

Masaža također pozitivno djeluje i na masera – atmosfera, miris ulja, ritmični pokreti ruku i tijela opuštaju i terapeuta, a kroz empatiju prema klijentu i njegovom stanju razvija se međusobno povjerenje i odnos klijent-maser. Izrazito je važno da “kliknete” sa svojim terapeutom kako bi učinak terapije bio maksimalan.

 

Prvi puta idete na masažu?

 

1. Raspitajte se kod koga idete na masažu

Nemojte se ustručavati postaviti pitanje o kredibilitetu svojeg masera kod kojeg namjeravate otići – dapače, pitajte ga direktno. Svatko će rado podijeliti detalje oko svojeg obrazovanja, verificiranih programa i iskustva koje ima iza sebe – ako ih ima. Ovo je prilika za filtriranje sumnjivih terapeuta.

Odnos maser-klijent je poseban sam po svojoj prirodi, a Vi kao klijent morate imati povjerenje u ruke kojima se prepuštate. Vaše vrijeme i novac su predragocijeni za loše usluge.

 

2. Raspitajte se o vrstama tretmana, tj. jasno definirajte kakav tretman želite

Imajte na umu da neki terapeuti, uz klasične masažne tehnike zapadne medicine, koriste i neke tehnike alternativnih metoda. Možda Vam to odgovara, možda ne.
Za svaki slučaj provjerite o čemu je riječ, postavite potpitanja i ne pristajte na ništa što se kosi s vašim uvjerenjima.

 

3. Budite točni i ažurni

Raspored dobrih terapeuta je često pun i uštiman gotovo u minutu. Imajte na umu da je lako moguće da ukoliko kasnite remetite koncept ostatka terapeutovog radnog dana, ili se Vaš tretman mora prilagoditi manjku vremena – što sigurno ne želite. Ako termin morate otkazati ili pomaknuti, javite promjenu na vrijeme.

Također, dolaskom na vrijeme i bez žurbe osigurali ste sami sebi miran i opuštajući uvod u masažu – kašnjenje je svima stres. Idealno bi bilo da nakon tretmana nemate dodatnih obaveza, kako biste se mogli u miru prepustiti svim pozitivnim učincima.

 

4. Obucite udobnu odjeću

Ako je ikako moguće, na tretman dođite u odjeći koju ćete lako presvući i koja Vam je udobna. Možete ju i ponijeti sa sobom ukoliko dolazite direktno s posla ili sl.

 

5. Razgovarajte – prije i poslije tremana

Vaš terapeut mora biti upućen u razloge dolaska na tretman. Napomenite ako imate kakve alergije na neka ulja ili kreme, dijagnoze, ozljede, kronične bolesti, ako uzimate kakve lijekove i sl. Terapeut bi Vam trebao i sam postaviti slična pitanja kako bi dobio što bolju sliku o Vašem zdravstvenom stanju.

Napomenite intenzitet pritiska koji preferirate, a i za vrijeme same masaže slobodno skrenite pozornost ako Vam je pritisak prejak ili preslab, ako Vam je hladno i sl. Osim toga, nije poželjno razgovarati za vrijeme tretmana – Vi se trebate opustiti, a maser koncentrirati na ono što radi. Nakon tretmana svakako dajte povratnu informaciju. Maser će Vam tako sljedeći puta moći pružiti samo još bolju uslugu.

U našem studiju, kod masaže cijelog tijela, klijent ostaje u donjem rublju (svojem ili u jednokratnim gaćicama koje imamo u muškoj i ženskoj verziji), prekriven je ručnikom osim onog dijela tijela koji se masira. Za parcijalne vrste masaža može se dijelom ostati u odjeći, iako je ugodnije raskomotiti se. Prostorije su čiste i tople (ljeti klimatizirane), a muzika je ugodna ambijentalna. Ovisno o vrsti masaže koristi se različita mješavina eteričnih ulja, a baza je uvijek badem.

I najvažnije od svega – opustite se i uživajte. 🙂

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.