Anticelulitna masaža

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza

Celulit je kombinacija (povećanih) masnih stanica u potkožnom tkivu, spore kapilarne cirkulacije i spore cirkulacije limfe. Sve to uzrokuje natrpavanje međustaničnog prostora i dijela između kolagenih vlakana u vezivnom tkivu (koje je drugačije nego kod muškaraca).

Neredovita i jednolična prehrana bogata šećerima i solju, neaktivnost i puno sjedenja, uska odjeća, nedovoljno tekućine, loša prokrvljenost, manjak sna i odmora, genetika – sve to direktno utječe na stanje našeg organizma. Unatoč prilagođenoj prehrani i vježbanju, problem celulita može ostati jer je najzaslužniji faktor za njega (prekomjerno sjedenje) često i dalje konstantno prisutan. U tim situacijama, masaže i/ili limfne drenaže su nezamijenjive. Ruke odrade mehanički poticaj izvana da se stvari pokrenu iznutra. A kad se pogon pokrene, puno je lakše i održavati ga. Masažom se djeluje direktno na zahvaćeno tkivo, prodire se duboko koliko tijelo dopušta, pokreti su brzi i ritmični. U kombinaciji s cuppingom (vakuum čašicama) gotovo trenutno dolazi do poboljšane mikrocirkulacije potkožnog tkiva i hiperemije, a limfa se stimulira.

celulit_figura_anticelulitna-masaza_salon_zagreb_masaza_figuraČesto se u kontekstu anticelulitnih masaža spominju bol i podljevi. To svakako nisu opuštajuće masaže, već čvrste ali podnošljive. Pritisak se treba prilagoditi individualnom pragu tolerancije i vrsti tkiva da ne bude neugodno. Što se češće zahvaćeno mjesto tretira, osjetljivost na bol se smanjuje, a tkivo postaje zdravije i čvršće. Podljevi su rezultati nestručnog izvođenja tretmana i neinformiranosti o klijentu. Pokoja sitna masnica je moguća, ali treba ostati na tome.

Svako tijelo je drugačije i ne postoji univerzalni recept, ali uglavnom se već nakon 4-5 tretmana znatno osjeti razlika i pod prstima i vizualno, uz učestalo mokrenje, bolji san, općenitu poletnost… Koliko će tretmana trebati sve skupa, ovisi od osobe do osobe i o zetečenom stanju. U početku, preporuka je 2-3 puta tjedno dolaziti na masažu. Za veću efektivnost može se kombinirati s limfnom drenažom, termodekom, pilingom i maskom (glinom).

Izvodi se u trajanju od 30 minuta, a koristi se anticelulitna mješavina ulja.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.