Limfna drenaža

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_sportska-ozljeda_limfna_drenaza

Cirkulacija limfe je, između ostaloga, zadužena za “čišćenje” međustaničnog prostora usmjeravajući svoju tekućinu iz tog prostora u krv (vene). Može biti usporena iz više razloga: infekcija i alergijskih reakcija, bolesti bubrega ili proširenih vena, slabosti limfnih žila, neaktivnost i puno sjedenja, uska odjeća, prekrižene noge prilikom sjedenja, premalo tekućine, genetika, ozljeda, operacija, itd.

Limfna drenaža izvodi se na suhu kožu, pritisci su strogo dozirani (ne izaziva se crvenilo kože – hiperemija, koja je kod klasične masaže uobičajena i poželjna) i po točno određenom redoslijedu koje prati određeni broj ponavljanja istih pokreta. Smjer izvođenja pokreta prati tok limfe, tj. prema srcu, a sami pokreti su spori i opuštajući.
Prije svakog tretmana, bez obzira koji dio tijela se tretira, uvijek se treba obraditi područje vrata i zonu terminusa – mjesto gdje se centralno limfno stablo ulijeva u venski sustav pa u srce, kako bi se otvorio put za priljev limfe koja će stići iz problematičnog područja za vrijeme i nakon tretmana.
Limfna drenaža je izuzetno korisna u tretiranju celulita, s obzirom da zastoj limfe direktno utječe na njegov nastanak.

Tretman se izvodi u tišini i/ili uz opuštajuću muziku, a trajanje ovisi o području koje se tretira i problem koji je zatečen – uglavnom se kreće između 15 i 60 minuta. Nikada se ne radi cijelo tijelo odjednom da se ne optereti srce naglim prilivom venozne krvi u koju se slijeva limfa.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.