Masaža lica i vrata

Za vrijeme aktualne epidemiološke situacije ne radimo masažu lica zbog klijentove nemogućnosti nošenja zaštitne maske tijekom masaže.

Tko je kandidat za masažu lica i vrata?

Ako prepoznajete vlastite situacije i potrebe:

  • glavobolja i migrena
  • negativan utjecaj prekomjernog stresa
  • smanjen opseg pokreta vratne kralježnice
  • potreba za opuštanjem

…na pravoj ste adresi. 

 

Po čemu je posebna ova masaža?

Koža lica prepuna je živčanih završetaka, izložena je svim vremenskim uvjetima i nosi se sa utjecajem emocija, mentalnog stanja i raspoloženja na mimiku lica. Masažom lica se stimuliraju točke ugode, opušta se živčani sustav i istovremeno razbuđuje pa je idealna nakon klasične masaže da se možete normalno vratiti u realnost i među ljude

Obradom vratnih mišića opušta se njihova tenzija, zagrijava površinsko tkivo, povećava opseg pokreta vrata i smanjuje se bol koja je simptom mišićne napetosti.

Kombinacija masaže lica i vrata pozitivno djeluje na glavobolju, anksioznost, stres, potiče dobro raspoloženje istovremeno njegujući kožu.

 

Kako izgleda sama masaža?

Klijent je pozicioniran na leđa i može ostati u odjeći ako želi, samo je potrebno osloboditi područje vrata i ramena. Uvijek predlažemo, neovisno o vrsti masaže, da se klijent raskomoti do donjeg rublja, kako ne bi stezanje uske odjeće ometalo doživljaj opuštanja. 

Nakit je potrebno odložiti, a šminku s lica odstraniti. Kosa se štiti jednokratnom trakom za lice. 

Za vrijeme obrade vrata terapeut pomiče glavu klijenta nježnim i sporim pokretima, kako bi se obradila veća regija vrata i povećala mobilnost. Klijent ne treba ništa pritom pomagati, može se slobodno opustiti i biti skroz pasivan.


Kakvo ulje se koristi?

U Figuri koristimo mješavinu baznog bademovog ulja i Pranarom eteričnih ulja vrhunske kvalitete, a za lice koristimo nježan losion.

 

Trajanje

  • zasebno kao samostalni tretman: 30 min
  • uz klasičnu masažu leđa: 30 min + dodatnih 30 min
  • uz klasičnu masažu cijelog tijela: 60 min + dodatnih 30 min

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.