Masaža za trudnice (Prenatalna masaža)

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_sportska-ozljeda_limfna_drenaza_terapijska_masaza_masaza_za_trudnice

Žena prolazi kroz mnogo emocionalnih, hormonalnih i fizičkih promjena tijekom trudnoće, na koje se treba postepeno prilagoditi da bi se osjećala ugodno koliko je to moguće. Bolovi, slaba cirkulacija, oticanje nogu, ukočenost, nesanica, razni pritisci u regijama tijela gdje ih inače ne osjećamo – sve su to uobičajeni problemi u trudnoći. Najčešća je bol u leđima, a često se nastavlja i tokom dojenja i nošenja djece. Umirujući efekt masaže pomaže pri opuštanju, smirenju i postizanju efekta ‘nešto konačno radim za sebe’, a terapeutski učinak je usmjeren upravo na posebne potrebe trudnica – olakšavanje boli, poboljšanje cirkulacije i općeg izgleda kože, smanjenje otečenih nogu.

Postoje stanja koja mogu ili ne moraju biti povezana s trudnoćom, ali isključuju masažu ili određene vrste masaže. Neke od takvih stanja su mučnine i povraćanje, visoki krvni tlak, preeklampsija, bolovi u trbuhu, jači iscjedak (pogotovo krvavi)… Prije prve masaže potrebno je posjetiti liječnika i dobiti njegovo zeleno svijetlo. Općenito, trudnoća treba biti urednog tijeka, a trudnica se treba osjećati generalno dobro. Također je preporuka, s obzirom na specifičnost prvog tromjesečja, radije pričekati s ovom vrstom tretmana do početka 2.tromjesečja, a isto vrijedi i za limfnu drenažu.

Položaj trudnice u masaži se individualno prilagođava, a najviše ovisi o tjednu trudnoće i subjektivnom osjećaju žene što joj odgovara, a što ne. Nakon 22. tjedna, zbog povećanja volumena maternice i težine djeteta, može doći do pritiska na krvne žile prilikom ravnog ležanja na leđima. Trudnicu to i samu počinje osjetno smetati, pa je od tog perioda bolje izbjegavati taj položaj. Za neko kraće trajanje tretmana (npr. obrada vrata i lica) uzglavlje se može podići, te se na taj način leđa rasterete. Ipak, najbolji položaj je na boku – i za masažu leđa i masažu nogu. Na jednom boku se obradi jedna strana tijela, a druga strana nakon okretanja na drugi bok. Za dodatnu udobnost postave se jastuci između nogu, ispod glave i ispod trbuha ako je potrebno.

Pritisak može biti konkretan, ali ne smije biti prejak. Koristi se hladno prešano bademovo ulje, bez dodataka eteričnih ulja.

Izvodi se u trajanju od 30, 45 ili 60 minuta.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.