figura lounge recepcija masaza

FIGURA

TERAPIJSKI I RELAKSACIJSKI CENTAR

MAJA KRASIĆ

Tek nakon 6 godina rada u formalnoj struci, prvi dio kao studentica, a onda kao inženjerka elektrotehnike, shvatila sam da optičke mreže, rješavanje mrežnih problema i općenito ta struka nisu moja strast. Ma ne ni strast, više kao “što ja tu uopće radim” heureka. I koju godinu prije je to meni bilo sve već sumnjivo, samo nisam znala što bih s tom informacijom.

Kako bi bilo raditi ono što voliš, svoj “posao iz snova”? Da sam financijski podmirena i da ne moram raditi da bih od toga živjela, kako bih provodila vrijeme? Kada sam shvatila odgovor na to pitanje i osjetila da je to – to, nije više bilo šanse da me netko ili nešto zaustavi. Oduvijek volim masirati, a kako sam u sportu bila odmalena (plivanje i jedrenje na dasci), masaža je bila uobičajena rutina u sklopu treninga i natjecanja. Nakon prestanka aktivnog treniranja, nastavila sam se rekreacijski baviti sportom, pa je i masaža ostala u svojoj važnoj ulozi. Tek mi je kolegica u bivšoj firmi stavila bubu u uho da bi se morala time baviti, nakon što sam po n-ti put uslišala njeno žicanje da ju malo izmasiram dok je sjedila za radnim stolom (Tanja, cmok!).

Danima mi je ta njena rečenica odzvanjala u glavi. Ja stvarno volim masirati od kada znam za sebe. Nikada ranije mi nije palo na pamet da se time uopće  čovjek može baviti, školovati u tom smjeru, živjeti od toga, a svojim odabirom  fakulteta sam se samo udaljila od svega toga što me zapravo zanima. Raspitala sam se i pronašla svoje mjesto za prekvalifikacije (kasnije i za specijalizacije), i za Učilište Adrianus imam samo riječi hvale. Par odluka i poteza, malo hrabrosti i sreće – i moja formalna struka, srodne diplome i certifikati su pospremljeni u ladicu, ostavljajući još više prostora i vremena za ono što me ispunjavalo.

Od 2012. se konstantno educiram u području masaže i rekreacije, radila sam i u par zagrebačkih studija kao voditelj aerobika i Pilatesa, a od 2013. do 2017. u Body&Mind studiju gdje sam se i certificirala za Stott Pilates instruktora. Body&Mind-u sam zahvalna za mnoga otvorena vrata, opsežnu, detaljnu i nesebičnu konstantnu edukaciju, puno iskustva u radu s raznim populacijskim skupinama, i potpuno novi pogled na pokret, tijelo i sustav vježbanja. Sve to me obogatilo i kao osobu i kao terapeuta.

Krajem 2019. Figura je narasla u terapijski i relaksacijski centar, u prekrasnom prostoru u Ogrizovićevoj 25 na Trešnjevci.

U međuvremenu sam se “uvalila” i u majčinstvo. Život je lijep. 🙂

 

Obrazovanje i certifikacije

MASAŽA I MANUALNE TEHNIKE

2013. Učilište Adrianus, stručno osposobljavanje – maser
2014. Učilište Adrianus, stručno osposobljavanje – limfni maser
2014. Učilište Adrianus, specijalizacija – terapijska masaža
2015. Učilište Adrianus, specijalizacija – cupping terapija
2015. tečaj manualne terapije 1.stupanj – križobolja (Mr.sc. Aleksandar Stošić, dr. med)
2018. Učilište Adrianus, specijalizacija – cross friction i funkcionalna masaža
2019. Učilište Adrianus, specijalizacija – cross friction i funkcionalna masaža 2.stupanj
2019. Udruga Initium, radionica – Palpation Anatomy

PILATES

2012. Hrvatska olimpijska akademija – program voditelja sportske rekreacije – Pilates
2015. Merrithew – Education (Body and Mind Studio, Zagreb) – Certified Stott Pilates Instructor

IVANA BIČANIĆ

Ponekad se stvari u životu poklope tako spontano i savršeno, kada se najmanje nadaš i kada ništa ne očekuješ.
Tako se Ivana poklopila s našim Centrom i uklopila u naš tim prije nego sam se uopće uspjela baciti u aktivnu potragu za još jednim članom.

Znala sam da nam treba još jedan par ruku, još jedna glava s istim mindsetom, još jedna osoba s istim entuzijazmom, voljom i ljubavlju za ovaj posao. Ivana je našla nas i došla na masažu, misleći da dolazi samo na masažu. Oduševljena pričom oko Figure, kako je sve počelo i kako se Centar razvio do danas, odmah sam prepoznala potencijal.
Kako je i sama viši fizioterapeut, odmah smo kliknule u opuštenom razgovoru oko struke, anatomije, zabluda i mitova u masaži, terapijama općenito.
Koji tjedan nakon toga, postala je službeno član tima.

Njen miran i vedar duh, čvrsta a nježna ruka i veliko znanje i iskustvo donijeli su nam pojačanje kakvom smo se mogli samo nadati.

Uz sve tehnike masaže koje nudimo u našem Centru, obogatila je ponudu sa primjenom kineziterapijskih postupaka kod neuroloških, ortopedskih i reumatskih bolesnika, fizioterapijskom procjenom klijenata, manualnim terapijama i mobilizacijom, elektroterapijom i termoterapijom.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.