FIGURA

STUDIO ZA MASAŽU

MAJA KRASIĆ

Tek nakon 6 godina rada u formalnoj struci, prvi dio kao studentica, a onda kao inženjerka elektrotehnike, shvatila sam da optičke mreže, rješavanje mrežnih problema i općenito ta struka nisu moja strast. Ma ne ni strast, više kao “što ja tu uopće radim” heureka. I koju godinu prije je to meni bilo sve već sumnjivo, samo nisam znala što bih s tom informacijom.

Maja_Krasic_Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_sportska-ozljeda

Kako bi bilo raditi ono što voliš, svoj “posao iz snova”? Da sam financijski podmirena i da ne moram raditi da bih od toga živjela, kako bih provodila vrijeme? Kada sam shvatila odgovor na to pitanje i osjetila da je to – to, nije više bilo šanse da me netko ili nešto zaustavi. Oduvijek volim masirati, a kako sam u sportu bila odmalena (plivanje i jedrenje na dasci), masaža je bila uobičajena rutina u sklopu treninga i natjecanja. Nakon prestanka aktivnog treniranja, nastavila sam se rekreacijski baviti sportom, pa je i masaža ostala u svojoj važnoj ulozi. Tek mi je kolegica u bivšoj firmi stavila bubu u uho da bi se morala time baviti, nakon što sam po n-ti put uslišala njeno žicanje da ju malo izmasiram dok je sjedila za radnim stolom (Tanja, cmok!).

Danima mi je ta njena rečenica odzvanjala u glavi. Ja stvarno volim masirati od kada znam za sebe. Nikada ranije mi nije palo na pamet da se time uopće  čovjek može baviti, školovati u tom smjeru, živjeti od toga, a svojim odabirom  fakulteta sam se samo udaljila od svega toga što me zapravo zanima. Raspitala sam se i pronašla svoje mjesto za prekvalifikacije (kasnije i za specijalizacije), i za Učilište Adrianus imam samo riječi hvale. Par odluka i poteza, malo hrabrosti i sreće – i moja formalna struka, srodne diplome i certifikati su pospremljeni u ladicu, ostavljajući još više prostora i vremena za ono što me ispunjavalo.

Od 2012. se konstantno educiram u području masaže i rekreacije, radila sam i u par zagrebačkih studija kao voditelj aerobika i Pilatesa, a od 2013. do 2017. u Body&Mind studiju gdje sam se i certificirala za Stott Pilates instruktora. Body&Mind-u sam zahvalna za mnoga otvorena vrata, opsežnu, detaljnu i nesebičnu konstantnu edukaciju, puno iskustva u radu s raznim populacijskim skupinama, i potpuno novi pogled na pokret, tijelo i sustav vježbanja. Sve to me obogatilo i kao osobu i kao terapeuta.

Ulaskom u 2018.  spojila sam svoju priču s pričom drage kolegice i prijateljice Mateje Margetić, pa moj studio i njezin Reformer+ Pilates studio dijele isti prekrasan prostor u Zlatarskoj ulici 8.

U međuvremenu sam se “uvalila” i u majčinstvo. Život je lijep. 🙂

 

Obrazovanje i certifikacije

MASAŽA

2013. Učilište Adrianus, stručno osposobljavanje – maser
2014. stručno osposobljavanje – limfni maser
2014. specijalizacija – terapijska masaža
2015. specijalizacija – cupping terapija
2018. specijalizacija – cross friction i funkcionalna masaža

PILATES

2012. Hrvatska olimpijska akademija – program voditelja sportske rekreacije – Pilates
2015. Merrithew – Education (Body and Mind Studio, Zagreb) – Certified Stott Pilates Instructor

 

NIKOLA ŠARE

Tijekom 2018. postalo je jasno da je nastupio period kojem se veseli svaki mali poduzetnik – povećanje obima posla i prostor za širenje Figura mindseta. Prioritet je bio zadržati kvalitetu, pristup, vedar duh i konkretan pritisak.
Nikola je moj dugogodišnji prijatelj, a staž oko maserskog stola mu je duži od mojeg. Zainteresirao se za masažu još 2007. godine, kada je počeo učiti tehniku, stvarati bazu zadovoljnih vlasnika bolnih leđa (članovi obitelj i prijatelji),  a onda i produbljivati znanje i vještinu uz mentora Ratka Rusak, koji je nesebično prenosio svoje bogato iskustvo.  Zanat je kasnije službeno iskovao u Pučkom otvorenom učilištu 2011. godine i stekao zvanje medicinskog masera. Par sezona odrađenih na moru, gdje se radi nenormalno puno i grabi iskustvo, su zaslužne za nepogrešiv pristup klijentu i problemima lokomotornog sustava.

Nikola Šare
Pedantno, sa strpljenjem i ohrabrujućim stavom prati svaku boljku s kojom nam klijenti dolaze, predlaže tehnike ovisno o zatečenom stanju i elegantno se prilagođava željama i očekivanjima.
Završio je i specijalizaciju Cross-friction i funkcionalne masaže u Učilištu Adrianus 2018. godine.

 

IVANA BIČANIĆ

Ponekad se stvari u životu poklope tako spontano i savršeno, kada se najmanje nadaš i kada ništa ne očekuješ.
Tako se Ivana poklopila s našim Studijem i uklopila u naš tim prije nego sam se uopće uspjela baciti u aktivnu potragu za još jednim članom. Znala sam da nam treba još jedan par ruku, još jedna glava s istim mindsetom, još jedna osoba s istim entuzijazmom, voljom i ljubavlju za ovaj posao. Ivana je našla nas i došla na masažu, misleći da dolazi samo na masažu. Oduševljena pričom oko Figure, kako je sve počelo i kako se Studio razvio do danas, odmah sam prepoznala potencijal.
Kako je i sama viši fizioterapeut, odmah smo kliknule u opuštenom razgovoru oko struke, anatomije, zabluda i mitova u masaži, terapijama općenito.
Koji tjedan nakon toga, postala je službeno član tima.

IVANA BIČANIĆ

Njen miran i vedar duh, čvrsta a nježna ruka i veliko znanje i iskustvo donijeli su nam pojačanje kakvom smo se mogli samo nadati.
Uz sve tehnike masaže koje nudimo u našem Studiju, obogatila je ponudu sa primjenom kineziterapijskih postupaka kod neuroloških, ortopedskih i reumatskih bolesnika, fizioterapijskom procjenom klijenata, manualnim terapijama i mobilizacijom, elektroterapijom i termoterapijom.

O STUDIJU

Studio Figura nalazi se u prostranom i svijetlom dvoetažnom stanu u Zlatarskoj ulici 8, na zagrebačkoj Trešnjevci. U istom prostoru nalazi se Studio za Pilates Reformer+, pa je i vježbačima omogućen luksuz korištenja usluga masaža odmah nakon treninga. Parking je besplatan oko zgrada. Naši klijenti imaju još na raspolaganju ugodnu svlačionicu iz koje se izlazi na terasu, lounge prostor uz recepciju za čekanje svojeg tretmana ili opuštanje nakon i Jacuzzi hidromasažnu kadu za potpuni SPA doživljaj. U studiju se održava visoki stupanj higijene, redovito se provjetrava i uvijek ima nešto za pojesti! 🙂

Figura masaža

GALERIJA

Figura – salon za masažu Zagreb, Trešnjevka

Foto by GleFotka studio.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.