POLITIKA PRIVATNOSTI STUDIJA ZA MASAŽU „FIGURA“

UVOD

Budući da razumijemo koliko je važna vaša privatnost, te način na koji se vaši podaci obrađuju, donosimo sljedeću Politiku privatnosti gdje ćemo objasniti kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stanicu, koje zatraže da ih kontaktiramo ili koje nas kontaktiraju na bilo koji način.

Ova pravila navode i uvjete pod kojima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika. Kontinuirano će se ažurirati, a samu Politiku redovito unaprijeđujemo kako bismo unaprijedili i vašu zaštitu.


PODACI O VODITELJU OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je:

Figura, obrt za masažu, vl. Maja Krasić (u daljnjem tekstu: Studio „Figura“ ) Zlatarska 8, Zagreb 095 197 3846 [email protected]


PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I NAČELA NA KOJIMA TEMELJIMO SVOJU OBRADU

Ako samo pregledavate našu mrežnu stranicu, tada prikupljamo samo vašu IP adresu, a ako nam se obratite putem našeg obrasca za kontakt ili izravno putem naše e-adrese, tada Studio „Figura“ prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite ili izravno pošaljete e-poštom, bilo putem obrasca za kontakt ili putem obrasca „rezervacije“ ili „recenzije“, bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš upit.

U svojem poslovanju primjenjujemo sljedeća načela koja se odnose na zaštitu osobnih podataka:

– ne prodajemo vaše osobne podatke, – ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno, – vaše osobne podatke nikada ne dijelimo s trećim stranama, – ne čuvamo vaše podatke ako to više nije potrebno, – o sigurnosti vaših osobnih podataka brinemo se pomoću strogog kriptiranja, pridržavajući se svih ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno, – vaše osobne podatke nikada ne dijelimo s trećim stranama, – ne čuvamo vaše podatke ako to više nije potrebno, – o sigurnosti vaših osobnih podataka brinemo se pomoću strogog kriptiranja, pridržavajući se svih propisa o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući najviše sigurnosne IT standarde, – za primanje naših e-biltena tražimo vašu izričitu privolu (opt-in) koju u svakom trenutku možete povući (opt-out) pomoću poveznice „Odjava“ koja se nalazi u svakoj poslanoj e-poruci, – ne rabimo nikakvu automatiziranu obradu, donošenje odluka niti profiliranje.

Studio za masažu „Figura“ upotrebljava osobne podatke za sljedeće svrhe:

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam prije davanja osobnih podataka priložite suglasnost roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti.


POHRANJIVANJE I OBRADA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Podaci se pohranjuju na serveru društva Cloudflare, Inc., United States of America. Molimo vas da pročitate i politiku privatnosti na stranici Cloudflare.com: https://www.cloudflare.com/privacypolicy/. Cjelokupan promet (prijenos datoteka) između ove mrežne stranice i vašeg internetskog preglednika šifriran je i isporučen putem razine HTTPS. Dokumentaciju u papirnatom obliku čuvamo u sklopu svojeg poslovnog prostora u Republici Hrvatskoj, a sve to u svrhu pružanja najboljeg korisničkog iskustva.


ZAŠTITA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Svi podaci prikupljeni fizičkim putem (privole, ugovori, punomoći, te druga dokumentacija potrebna za rad) pohranjuju se u skladu s odgovarajućim standardima sigurnosti. Nakon zaprimanja fizičkim putem podaci se ponekad skeniraju radi digitalne pohrane. Svi sustavi u kojima se nalaze podaci (kako naša interna dokumentacija, tako i vaši osobni podaci) neprestano se nadziru radi otkrivanja eventualnih ranjivosti i napada te su pohranjeni sukladno najvišim IT standardima, a o čemu se brine naše osoblje zaduženo za informatičku sigurnost.


VREMENSKI PERIOD ČUVANJA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Uzimajući u obzir svrhu prikupljanja podataka, Studio za masažu „Figura“ osobne podatke zaposlenika čuva onoliko koliko je to predviđeno određenim pozitivnim propisima važećim na teritoriju Republike Hrvatske. Podatke o zdravlju naših klijenata, koje prikupimo ispunjavanjem zdravstvenih kartona, čuvamo uz izričitu privolu. Brišemo ih nakon određenog razdoblja neaktivnosti, a najduže do 12 mjeseci od vaše zadnje posjete.


KOLAČIĆI I SVRHE U KOJE SE KORISTE

Na našim mrežnim stranicama koristimo kolačiće (cookies). To su male tekstovne baze podataka koje se pohranjuju lokalno u međumemoriji vašeg internetskog pretraživača i čine pretraživanje stranica ugodnijim. Za surfanje na našim stranicama nije nužno da skidate cookies-e, a ukoliko ih skinete oni se nakon mjesec dana brišu. Ako imate račun i prijavite se na ovu mrežnu stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik. Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave bit će uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić bit će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon jednog dana.

KORIŠTENJE GOOGLE ANALYTICS-A ZA PRIKUPLJANJE VAŠIH PODATAKA

Ova mreržna lokacija koristi Google Analytics, tj. uslugu za analizu Google Inc. (“Google”). Google Analytics primjenjuje takozvane „kolačiće“, tj. „cookies“, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu korisnika i koje omogućuju analizu korištenja mrežne lokacije. Informacije nastale putem kolačića o korištenju ove mrežne lokacije od strane korisnika se u pravilu prenose na jedan poslužitelj Google-a u SAD-u i tamo se pohranjuju.

Na ovoj mrežnoj lokaciji je aktivirana IP-anonimnost tako da je prethodno skraćena IP-adresa korisnika Google-a unutar zemalja članica Europske unije ili u drugim državama potpisnicama ugovora o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima se prenosi puna IP-adresa na jedan poslužitelj Google-a u SAD i tamo se skraćuje. Po nalogu vlasnika ove mrežne lokacije Google će koristiti ove informacije kako bi se analiziralo korištenje ove mrežne lokacije od strane korisnika, a da bi se sačinila izvješća o aktivnostima na mrežnoj lokaciji, te da bi se vlasniku mrežne lokacije pružile daljnje usluge povezane s njenim korištenjem i korištenjem Interneta. IP-adresa koja je u okviru Google Analytics proslijeđena od strane vašeg internetskog preglednika se ne povezuje s drugim podacima Google-a. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića putem odgovarajućeg namještanja softwarea vašeg preglednika. Upozoravamo da postoji mogućnost da u ovom slučaju nećete moći koristiti sve funkcije ove mrežne lokacije u potpunosti. Također, možete spriječiti evidentiranje podataka nastalih od strane kolačića i podataka koji se odnose na vaše korištenje mrežne lokacije (uklj. vašu IP-adresu) na Google-u, kao i obradu ovih podataka od strane Google-a, na način da skinete i instalirate Browser-Plugin koji je raspoloživ na sljedećoj poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Molimo obratite pozornost da je korištenje aplikacije browser-plugin ograničeno na odnosni preglednik i da se nakon instalacije ne smije deaktivirati ili brisati kako bi se i zadržala deaktivacija od strane Google Analytics. Izjava o zaštiti podataka od strane Google-a se može vidjeti na sljedećoj poveznici http://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/ .

Možete spriječiti i evidentiranja od strane Google Analytics tako što ćete kliknuti na poveznicu. U ovom slučaju se na vašem računalu postavlja Opt-Out-Cookie koji sprječava buduće evidentiranje vaših podataka prilikom posjete ove mrežne lokacije.


ODREDBE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA VEZANE ZA FACEBOOK

Na mrežnoj stranici https://figura-masaza.hr/ voditelj obrade osobnih podataka ugradio je komponente društva Facebook, društvene mreže. Društvena mreža služi kao platforma za razmjenu mišljenja i iskustava, ili kako bi mrežnoj zajednici pružila osobne informacije ili informacije vezane za posao. Facebook svojim korisnicima dopušta izradu privatnih profila, usnimavanje slika i povezivanje putem zahtjeva za prijateljstvo. Facebook je vlasništvo tvrtke Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ako osoba koja se koristi Facebookom živi izvan SAD-a ili Kanade, voditelj obrade osobnih podataka je Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska. Otvaranjem bilo koje stranice mrežne stranice https://figura-masaza.hr/ kojom upravlja voditelj obrade osobnih podataka i na kojoj je ugrađena komponenta Facebook (dodatak za Facebook), ispitanikov će preglednik prikazati odgovarajuću komponentu Facebook. Pregled svih dodataka za Facebook može se naći na stranici https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Za vrijeme ove tehničke procedure Facebooku je pružena informacija o specifičnoj podstranici koju je posjetio ispitanik. Ako je ispitanik prijavljen na Facebook, u isto vrijeme Facebook može detektirati svaki njegov pregled mrežne stranice https://figura-masaza.hr/, a tijekom boravka na mrežnoj stranici Facebook može detektirati koje je specifične podstranice posjetio. Ova se informacija prikuplja putem komponente Facebook i doznačuje se ispitanikovu računu na društvenoj mreži Facebook. Svaki put kad je ispitanik prijavljen na Facebook, a u isto vrijeme pristupa mrežnoj stranici https://figura-masaza.hr/, Facebook će putem komponente Facebook primiti informaciju o tome. To će se dogoditi bez obzira klikne li ispitanik na komponentu Facebook ili ne. Ako ispitanik ne želi prijenos ove vrste informacije, može to spriječiti tako da se odjavi s Facebook računa prije pristupa mrežnoj stranici https://figura-masaza.hr/.


ODREDBE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA VEZANE ZA YOUTUBE NA MREŽNOJ STRANICI

Studo za masažu „Figura“, kao voditelj obrade osobnih podataka, ugradio je komponente usluge YouTube na svoju mrežnu stranicu https://figura-masaza.hr/. YouTube je mrežni videoportal koji omogućuje besplatnu objavu, pregled, ocjenjivanje i komentiranje videomaterijala. Vlasnik usluge YouTube je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. The YouTube, LLC koji je podružnica tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD. Svakim pregledom pojedine stranice mrežne stranice https://figura-masaza.hr/ kojom upravlja voditelj obrade osobnih podataka, a na kojoj se nalazi komponenta YouTube, preglednik računalnog sustava ispitanika prikazat će ugrađenu komponentu YouTube. Dodatne informacije o YouTubeu možete pronaći na https://www.youtube.com/yt/about/en/. Za vrijeme ove tehničke procedure YouTube i Google će primiti informaciju o specifičnoj podstranici koju je posjetio ispitanik. Ako je ispitanik prijavljen na YouTube, YouTube će svaki put kad otvori podstranicu na kojoj se nalazi video s YouTubea prepoznati o kojoj se podstranici radi. Ta će informacija biti prikupljena od strane YouTubea i Googlea i bit će doznačena YouTube računu ispitanika. YouTube i Google će putem komponente YouTube primiti informaciju da je ispitanik posjetio mrežnu stranicu https://figura-masaza.hr/ ako je za vrijeme posjeta mrežnoj stranici bio prijavljen na YouTube. To će se dogoditi neovisno o tome je li ispitanik kliknuo na YouTube video ili nije. Ako ispitanik ne želi dopustiti takav prijenos informacija, može to spriječiti tako da se odjavi s YouTube računa prije otvaranja mrežne stranice https://figura-masaza.hr/.


E-BILTEN

E-bilten šaljemo e-poštom samo ako imamo vašu izričitu privolu. Privolu danu za primanje takvih poruka u bilo kojem trenutu možete opozvati tako da kliknete na poveznicu za odjavu koja se nalazi na podnožju poruke. Ako imate problema s odjavom, molimo vas da nam se javite na e-adresu [email protected] masaza.hr.


VAŠA PRAVA PREMA UREDBI

Prema OUZP-u od 25. svibnja 2018. imate sljedeća prava:

Za razmatranje i/ili pridržavanje zahtjeva utemeljenog na jednom od spomenutih prava nećemo naplatiti nikakvu administrativnu naknadu, osim ako se zahtjev ponavlja, ako je nepotreban ili ako iziskuje prekomjeran napor. Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti najkasnije u roku od 30 dana. Sva navedena prava možete ostvariti tako da nam se obratite na sljedeće načine:


NADZORNO TIJELO

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) hrvatsko je nacionalno nadzorno tijelo. Ako niste zadovoljni načinom na koji rukujemo vašim osobnim podacima ili ako smatrate da naša obrada vaših podataka nije zakonita, imate pravo podnošenja prigovora izravno nadležnom nadzornom tijelu na adresu: Agencija za zaštitu osobnih podataka Martićeva ulica 14 HR – 10 000 Zagreb Tel. 00385 (0)1 4609-000 Faks 00385 (0)1 4609-099 E-adresa: [email protected] Web: www.azop.hr


UNAPRJEĐENJE POLITIKE

U svrhu poštivanja zakonskih promjena odnosno promjena u svrhama i načinima obrade, zadržavamo pravo da se tekst ove politike povremeno prilagodi i unaprijedi. U takvim ćemo vas slučajevima o tome pravovremeno obavijestiti na najprikladniji mogući način.

Posljednje ažuriranje: 21. veljače 2019.